top of page

Harkitsetko liittymistä? Mahtavaa! Jos sinulla on kysymyksiä, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse cdvposti@gmail.com tai foorumin vieraskirjan kautta. Myös infoalueen F.A.Q. -osio kannattaa lukea läpi. Pelissä jo oleviin hahmoihin voit tutustua täällä. Infoalue on hyvä lukea huolellisesti läpi, mutta sitä ei tarvitse missään nimessä osata ulkoa.

 

Hahmoinfo


Koska pelimme sijoittuu Versaillesin palatsiin ja kaupunkiin, hahmosi tulisi asua palatsissa tai Versaillesin kaupungissa joko vieraana, pysyvästi tai väliaikaisesti, kunhan hahmo ei itse pelien aikana asu muualla.

Alla on lista ammateista ja asemista, joista voit saada vinkkiä oman hahmosi luontiin. Listassa ei kuitenkaan esiinny läheskään kaikkia ammattimahdollisuuksia, joten sinulla on täysi vapaus keksiä hahmollesi myös jokin muu ammatti tai asema (kunhan se pysyy realistisuuden rajoissa.) Huom! Jos teet hahmon, jonka ammatista tai asemasta on kirjoitettu tietoa seuraavaan listaan, muistathan lukea tiedot huolellisesti läpi! Ethän tee hahmoksesi ketään oikeasti elänyttä ihmistä tai kopioi suoraan hahmoa kirjasta, elokuvasta tai tv-sarjasta.

Osaa ammateista tai asemista edustaa vain yksi henkilö, etkä siis voi tehdä kahta saman aseman hahmoa. Nämä ammatit/asemat on merkitty tähdellä (*), ja jos ammatti/asema on alleviivattu, hahmo on varattu, etkä voi tehdä toista samanlaista. 
Huomaa myös, että kuningasperheelle on määritelty jo iät valmiiksi, kuten nimetkin, joten ethän muuta niitä.


Pelissä mukana oleviin hahmoihin pääsee tutustumaan foorumin hahmoalueella, linkit esittelyihin löytyvät myös
hahmotaulukosta.  Mikäli haluat solmia hahmollesi suhteita jo olemassa oleviin hahmoihin, voit tiedustella asiaa vieraskirjassa tai sähköpostitse. Foorumilta löytyy myös hahmopörssi, josta voi löytyä vinkkiä peliin kaivattavista hahmoista.
 

 

Ammatit ja asemat

Ranskan kuninkaalliset

(Lue lisää Ranskan kuninkaallisista foorumin hahmoesittelyistä ja NPC-hahmojen esittelyistä. Sukupuusta löydät lisää tietoa Ranskan kuningasperheen sukulaissuhteista.)


*Kuningas Théodore 
• NPC-hahmo, (s. 1722)

*Kuningatar Régine

• NPC-hahmo, (s. 1732)

 

*Marie Cludie de Benoit

• Kuninkaan äiti, NPC-hahmo

*Entinen kruununprinssi Timothé
• Edesmennyt, (1749-1755)

*Kruuninprinssi Claude 

• (s. 1753)

*Prinsessa Mariélle
• NPC-hahmo, (s. 1755), naimisissa Engalnnin kruununprinssi Joachimin kanssa. 

*Prinsessa Féliciana 

• (s. 1757)


*Prinsessa Eléonore 

• NPC-hahmo, kaksonen, (s. 1759)

*Prinssi Josue

• HAHMO VAPAA, kaksonen, (s. 1759)


HUOM! Peliin ei tällä hetkellä oteta enempää kuninkaallisia, poikkeuksena Ranskan kuningasperheen vapaana olevat hahmot. Tällä hetkellä pelissä on mukana joko pelattavina tai NPC-hahmoina Itävallan, Preussin, Espanjan ja Englannin kuninkaallisia. Katso lisää tietoa
sukupuusta sekä maantieto-osiosta.


 

Ylimystö

(Lue aatelisista lisää yhteiskunta-osiosta.)


Kuninkaallisten suosikit, sukulaiset ja läheiset
• Moni kuningasperheen lähisukulainen asuu hovissa tai Versaillesin kaupungissa, kuten myös lähimmät ystävät, suosikit ja mahdolliset rakastajat. 

Vakioasukkaat ja vierailijat
• Palatsissa ja Versaillesin kaupungissa asuu suuri joukko muita aatelisia, niin tittelillisiä kuin tittelittömiäkin, sekä vierailijoita palvelijoineen aina ulkomailta saakka. Myös muiden maiden kuninkaallisia seurueineen on aika ajoin pitkälläkin vierailulla hovissa. 

Seuraneidit, seuralaiset, hovineidot ja hovimiehet
• Seuraneiti on syntyperältään aatelinen ja useimmiten kotoisin hyvästä, arvostetusta kodista. Hänen asemansa tulee kuitenkin olla hänen rouvansa asemaa alhaisempi. Seuraneiti ei ole palvelija, vaikka hänen tehtävänään on pitää seuraa rouvalleen, ja hänen tuleekin käyttäytyä hyvin, aateliselta vaadittujen käytöstapojen mukaisesti. Seuraneidin tehtäviin kuuluu esim. kirjojen lukeminen rouvalleen tai rouvan kirjeiden kirjoittaminen ja rouvan pitäminen ajan tasalla maailman tapahtumista. Seuraneiti tai seuralainen on kuin ystävä, joka seuraa rouvaansa esimerkiksi ostoksille, juhliin ja muihin tapahtumiin ja viettää tämän kanssa aikaa esim. pelaten tai seurustellen. Seuraneidit myös toteuttavat työnantajiensa toiveita, joiden täyttäminen ei kuulu palvelijoiden tehtäviin. Seuraneidin tulee toimia sivistyneesti ja kehittää itseään jatkuvasti esim. maalaamalla, ratsastamalla ja soittamalla erilaisia soittimia. Seuraneidiltä odotetaan hyvän taustan lisäksi esim. laajaa kielitaitoa, siistiä käsialaa ja miellyttävää sekä hillittyä olemusta ja hyviä käytöstapoja. Eduksi ovat kaikki mahdolliset taidot ja tiedot.

Hovineidot ja -miehet olivat aatelisia arvokkaassa asemassa. He olivat kuninkaallisten uskollisimpia miehiä ja naisia, joilla oli eri tehtäviä, riippuen asemastaan. Ne saattoivat liittyä esim. kuninkaan mukana kulkemiseen ja tämän vieressä istumiseen (nämä voitiin nähdä toisaalta myös etuoikeuksina tehtävien sijaan), kuninkaallisen pukemisessa tai syömisessä avustamiseen. Hovineidot toimivat kuningattarella myös seuraneitien tapaan.

Lue lisää kuningattaren seuralaisista ja hovineidoista (sekä palvelijoista ja vartijosta ym.) täältä  ja täältäYhdessä ne muodostivat Le Maison de la Reinen, eli kuningattaren talouden. Lue lisää kuninkaan seuralaisista ja hovimiehistä (sekä palvelijoista, papistosta ja kuninkaan henkivartiokaartista) täältä ja täältä. Yhdessä edellämainitut muodostivat Le Maison du Roin, eli kuninkaan talouden, joka voitiin jakaa Maison Militaire du Roihin (kuninkaan henkivartiokaarti ja armeija), Maison Civile du Roihin (eli hovimiehet ja palveluskunta) sekä Maison Ecclésiastique du Roihin (eli hovin papistoon). Myös muilla kuninkaallisilla perheenjäsenillä oli omat ns. taloutensa.

Neuvoston virkamiehet

• Vaikka Ranska oli absoluuttinen monarkia, kuningas ei voinut toimia ilman neuvostonsa tukea. Katso lisätietoa kuninkaan neuvoston virkamiehistä yhteiskunta-osiosta. Tällä hetkellä pelissä on mukana valtionvarainministeri, varavaltionvarainministeri (koita sanoa nopeasti monta kertaa ääneen),  sota-asianministeri, ulkomaan asiain ministeri (NPC), merivoimainministeri (NPC) ja kuningashuoneen asiain ministeri (NPC).

 

Maison militaire du Roi

eli kuninkaan henkivartiokaarti ja armeija
 


Kuninkaallisen henkivartiokaartin vartijat ja sotilaat sekä upseerit

• Toimivat vartioina hovissa, Versaillesissa ja Pariisissa sekä eliittijoukkoina sodissa. Lisää tietoa yhteiskunta-osiossa.

Pelissä on mukana tällä hetkellä Ranskalaisrykmentin ensimmäisen pataljoonan komentaja (NPC) sekä samaisen pataljoonan ensimmäisen fusilieerikomppanian kapteeni.  


Papisto

(Lue papistosta lisää yhteiskunta-osiosta.)

Korkea-arvoiset virat

• Apotti, arkkipiispa, piispa, kardinaali

Alempiarvoiset virat

• Kirkkoherra, kappalainen, pappi

Maison Ecclésiastique du Roi
• Kuninkaallisen talouden papisto, lue lisää täältä. Maison Ecclésiastique du Roita johti ns. Grand aumônier de France, joka oli arvoltaan joko piispa tai harvemmin kardinaali. Hänen tehtävänään oli toimia pääasiassa kuningasperheelle, erityisesti kuninkaalle, ja toimittaa näille mm. ehtoollisen, kasteen, häät ja hautajaiset.

 

 

Pelissä mukana mm. kardinaali (NPC), yksi Versaillesin papeista (NPC) sekä Versaillesin piispa (NPC).

Maison Civile du Roi

eli kuninkaan palveluskunta ja hovimiehet - hovimiehistä kirjoitettu jo ylempänä 

(Huomaa, että osa ns. Maison Civile du Roista kuului kolmanteen säätyyn, osa ylimystöön. Myös muilla kuningasperheen jäsenillä oli omat palveluskuntansa ja seuralaisensa, tosin ne olivat pienempiä kuin kuninkaalla. Aatelista syntyperää olevat hovimiehet ja -naiset olivat kaikkein läheisimpiä kuninkaallisen perheen ns. palveljioita ja huolehtivat näiden jokapäiväisistä toimista (mm. pukeutuminen, syöminen) kuin myös hovin pyörittämisestä (juhlien järjestäminen, vieraiden vastaanotto jne.). Muut palveluskunnan jäsenet huolehtivat ruuasta, vaatteista ja asusteista, puutarhasta, palatsista, seremonioista, talleista, käyttötarvikkeista, jne.)

*Kuninkaan lääkäri

• Myös muun kuningasperheen lääkärit kuin myös apoteekkarit, kirurgit ym.

Hovitaiteilijat

• Hovirunoilijat, hovimaalarit, hovisälveltäjät, palatsin muusikot, muut viihdyttäjät.

Pelistä löytyy hovitaitelijoita, kuten hovirunoilija, -säveltäjä ja -maalari.

*Seremonioiden johtaja (Grand Maître des Cérémonies)

• Johti seremonoiden järjestämistä, kuten häät, hautajaiset, kasteet, festivaalit, vieraiden maiden kuninkaallisten saapumiset ja poistumiset... Seremonioiden järjestämiseen kuului myös assistentteja ja muita apulaisia.

Kampaajat, pukutaitelijat, meikkitaiteilijat

Opettajat

• Ratsastuksenopettajat, miekkailunopettajat, kotiopettajat, tanssinopettajat...

Puutarhurit

Kuninkaallisen hovin metsästyksenjohtajat 

• Toimii metsästysretkillä kokoonpanon pääjohtajana, valvoo ampumista ja myös opettaa kuninkaallisille sekä palatsin aatelisille ampumista ja esimerkiksi koirien käsittelemistä. Metsästyksenjohtajia oli kolme, yksi peuranmetsästykseen, yksi lintujen metsästykseen ja yksi susien ja villisikojen metsästykseen.

* Haukankasvattaja

• Kasvattaa ja kouluttaa hovin haukkoja, joita käytetään haukkametsästyksessä.

Palvelijat

(Tässä on esitelty yleisesti palveluskuntaa, kuninkaallisilla palveluskunta oli paljon kattavampi (lue enemmän yltä). Perheen tai henkilön varallisuudesta riippui, kuinka suuri palveluskunta tällä oli. Palvelija hankittiin mielellään, jos siihen oli vähäänkään varaa ja näin ollen keskiluokan tai esim. talonpoikaisperheissä saattoi olla palvelija tai palvelijoita. Yksikin palvelija saattoi riittää, jos enempään ei ollut varaa. Tällöin hän huolehti eri palvelija-ammattien töistä, kuten ruuanlaitosta, siivoamisesta ja ovien avauksista.

 Ylimystön ja kuninkaalisten palveluskunta oli arvostetumpaa ja paremmassa asemassa kuin kolmannen säädyn palveluskunta. Palveluskunnan sisällä oli myös tarkka hierarkinen järjestys, joka noudattaa suurinpiirtein alla olevan listan järjestystä, kamaripalvelijoiden ollessa ylimpänä asteikolla. Palvelijat tulivat töihin usein nuorina ja olivat useimmiten naimattomia.)

Kamarineito ja kamariherra

• Kamarineidon tehtäviin kuuluu emäntänsä henkilökohtaisista asioista huolehtiminen. Näitä olivat esimerkiksi vaatteista ja koruista huolehtiminen, viestien vieminen eteenpäin jne. Kamarineito myös auttaa pukeutumisessa sekä hiusten ja meikin laitossa. Kamarineidon tulee osata ommella, jotta hän voi korjailla emäntänsä vaatteita ja valmistaa myös uusia tarpeen vaatiessa. (Tämä tietenkin riippuu paljolti emännän asemasta ja vaatteiden kulutustarpeesta: esim. kuningatar teetättää jatkuvasti uusia vaatteita luotto-ompelijoillaan, yksi kamarineito ei ehtisi ommella ja korjailla kaikkia kuningattaren vaatteita.) Kamarineito pitää myös huolen emäntänsä vaatekomerosta. Kamarineito on luottohenkilö, jolle kuuluu arkaluontoistenkin asioiden hoitaminen, henkilökohtaisista tavaroista huolehtiminen ja palveleminen esim. emännän ollessa kylvyssä tai sairaana.

Kamarineidon vastine on kamariherra, joka palvelee miehiä. Kamarineidon tavoin hänkin auttaa isäntäänsä pukeutumisessa ja vaatteiden valinnassa, ja pitää huolta isännän omaisuudesta. Kamariherra voi myös esim. järjestellä isännän matkoja ja hoitaa tämän raha-asioita.

Kamaripalvelijoilta odotetaan lojaaliutta isäntäänsä/emäntäänsä kohtaan, ja heidän tulee olla luonteiltaan miellyttäviä. Asemaltaan kamaripalvelijat sijouttuvat ns. tavallisia palvelijoita hieman korkeammalle, esim. sisäkkö voi ylentyä kamarineidoksi. Heihin suhtaudutaan yleensä varauksella palvelusväen keskuudessa, sillä kamaripalvelija rapotoi suoraan emännälleen/isännälleen.

Hovimestari ja taloudenhoitaja
• Arvoasteikossa ylimpänä. Hovimestarin tehtävänä on valvoa koko palveluskuntaa. Hänen tulee myös huolehtia viinikellarista ja ruokavarastoista sekä ruokasalista. (Ainoastaan hänellä on avain esim. viinikellariin. Hovimestarin on myös huolehdittava esim. ruokasalin yleisilmeestä.) Hovimestari ottaa vastaan toivomuksia ruokailun ja tarjottavien suhteen, ja ilmoittaa nämä keittiöön, kuten hän ottaa vastaan myös muita mahdollisia toivomuksia ja käskyjä. Hovimestarin tehtäviin kuuluu myös esim. vieraiden vastaanottaminen (on välttämätöntä, että hovimestari vastaanottaa korkeampiarvoisemmat vieraat yleensä osan muun palvelusväen kanssa, mutta kukaan muu palvelusväestä ei saa puhutella/vastaanottaa aatelisvieraita ilman hovimestaria), päällysvaatteista huolehtiminen sekä esim. juomien tarjoilu ja isäntäperheen sekä vieraiden viihtyvyydestä huolehtiminen. Hovimestarin tehtäviin kuuluu myös alemmassa asemassa olevien palvelijoiden palkkaaminen.
Verrattuna taloudenhoitajaan hovimestarit ovat enemmän tekemisissä aatelisten ja kuninkaallisten kanssa, siinä missä taloudenhoitajat lähinnä huolehtivat käytännönläheisimmistä asioista ja kommunikoivat lähinnä palvelusväen kanssa. Usein taloudenhoitajat esimerkiksi huolehtivat sopivien uusien työntekijöiden rekrytoimisen, minkä jälkeen päätös hyväksytetään hovimestareilla. Taloudenhoitajan tehtäviin kuuluu myös mm. ruoka-ainesten hankkiminen tai niistä huolehtiminen, palkanlaskentas sekä sisäkköjen ja piiojen johtaminen.

 

Kokki

• Pääkokki johtaa keittiöväkeä. Hän suunnittelee tarjoiltavat ja vahtii, että kaikki ruokalajit on valmistettu täydellisesti, ennen kuin ne asetetaan pöytään. Apulaiskokit auttavat pääkokkia tehtävissään. Pääkokki raportoi hovimestarille, ja hovimestari esittää isäntäväen toiveet tarjottavasta, ruoka-ajoista ym. pääkokille. Keittiöpiiat ovat kokkirn käskytettävinä, auttavat ruuanlaitossa ja toimittavat ruokaan liittyvillä asioilla. 

 

Tallinhoitaja

• Pitää huolta hevosista ja vaunuista, järjestää matkat. Alaisia ovat tallirenki ja ajuri. 

Puutarhuri

• Pitää huolta puutarhasta ja esittelee sitä tarvittaessa esim. vieraille. Asuu usein omassa mökissään isännän mailla.


Sisäkkö ja miespalvelija

• Sisäköt ovat keittiöapulaisten kanssa arvoasteikon alimpina palveluskunnassa, mutta sisäköllä on mahdollisuus nousta kamarineidoksi ahkeralla, hyvällä käytöksellä. Toisin kuin taloudenhoitaja, sisäköt vastaavat hovin ylläpidosta käytännössä: heidän tehtäviinsä kuuluu siivous, lattioiden peseminen, pölyjen pyyhkiminen, esineiden/huonekalujen kiillottaminen ja peseminen sekä huoneiden tuulettaminen, vuoteiden sijaaminen ja takkatulien sytyttäminen. Pääsisäkkö on korkea-arvoisin sisäkkö ja raportoi suoraan taloudenhoitajalle.
• Miespalvelijoiden tehtäviin kuuluvat fyysiset askareet (kuten huonekalujen siirtely ym.), hoviväen asioiden hoitaminen ja heidän mukanaan asioilla kulkeminen, ruokien ja juomien tarjoileminen sekä ovien avaaminen ja sulkeminen, tarjoileminen, lähettinä toimiminen ja avustaminen erilaisissa hommissa kuten pöytähopeiden kiillottaminen ym. 
Miespalvelijoiden tulee olla nuoria ja melko pitkiä. Asemaltaan miespalvelija on korkeammassa asemassa kuin sisäköt tai keittiöpiiat, mutta alhaisemmassa asemassa kuin hovimestarit ja taloudenhoitajat sekä kamaripalvelijat.
Myös arvoasteikot miespalvelijoiden joukossa toki vaihtelee: mitä kokeneempi ja vanhempi palvelija, sen enemmän muut palvelijat osoittavat hänelle kunnioitusta.

Lastenhoitaja

 

Riistanvartija

• Asuu omassa talossaan isännän mailla. Vahtii tiluksia mm. salametsästäjien varalta.

Piiat ja apulaiset

• Usein nuorimpia palvelijoita ja toimivat apulaisina esimerkiksi miespalvelijoille tai keittiöapulaisille/kokin apulaisille.

Keskiluokka

 (Lisää tietoa yhteiskunta-osiossa.)

 


Keskiluokan ei-aateloitu "eliitti"
• Mm. rahoittajat, eri alojen asiantuntijat ja virkamiehet.

Varakkaat keskiluokan edustajat
• Lääkärit, kauppiaat, lakimiehet ym.

Muut keskiluokan edustajat
• Kuten putiikkien- ja majatalonpitäjät, kirjanpitäjät, käsityöläiset, opettajat, professorit ja taiteilijat. Käsityöläisiin kuuluivat esim. sepät, suutarit, räätälit, värjärit, jne. jne. Aateliston suosimat taiteilijat, käsityöläiset ja professorit olivat palatsin vakiovieraita. 

Kotiopettajista: Kotiopettajan asema on keskiluokkainen. Hän voi olla aatelinen ja kotoisin hyvästä perheestä, mutta häntä kohdellaan syntyperästään huolimatta keskiluokkaisena ja alempiarvoisena, koska hän on palkollinen. Kotiopettaja ei saa suhtautua liian tuttavallisesti isäntäänsä/emäntäänsä, vaan hänen tehtävänään on opettaa perheen lapsia. Kotiopettajan ammattia saatettiin osaksi sääliä, sillä se saattoi olla aatelisnaiselle ainut elinkeino, jos tämä ei ollut päässyt naimisiin. Kotiopettajalta edellytetään hillittyä, hyvää käytöstä, ja tietenkin taitoja opettaa oppilailleen kaiken tarpeellisen.
 

Työläiset, talonpojat ja köyhälistö

(Lue lisää yhteiskunta-osiosta.)



Työläiset
• Kaupungin majatalojen tarjoilijat, torikauppiaat, pyykkärit, myyjät, rakennustyöläiset, palvelijat jne.

Talonpojat

• Viljelivät maata, mutta saattoivat harjoittaa sivutoimenaan myös muita ammatteja.

Köyhälistö ja muut

• Kansalaiset, joilla ei ollut töitä tai asuinpaikkaa, katulapset, lainsuojattomat, kiertolaiset.

 

Huom! Kaikenlaiset, myös ei listassa esiintyneet hahmot, ovat tervetulleita! Pyri persoonallisiin, peliä elävöittäviin hahmoihin. Miltä kuulostaisi korruptoitunut pappi, kiero neuvonantaja tai kapinallinen valistusfilosofi? Huomioithan, että nämä hahmoehdotukset ovat vain suuntaa antavia ja hyvin pääpiirteittäin esiteltyjä. Oikeasti Versaillesin hovissa asui ja työskenteli hyvin hierarkinen, tarkkojen arvojen ja tittelien määrittelemä joukkio. Jos haluat tutustua eri asemiin ja ammatteihin yksityiskohtaisemmin, suosittelen kurkkaamaan info-osion pääsivulla mainittua blogia, jossa on esitelty niin palatsissa työskennellyt palveluskunta kuin siellä asunut ylimystökin. 

Miten liityn?


Kun olet tutustunut sivustoon, tee hahmokuvaus ohessa olevan lomakkeen avulla ja lähetä se osoitteeseen cdvposti@gmail.com. Vaihtoehtoisesti voit lähettää hahmohakemuksen myös vieraskirjaan, jos et jostain syystä saa lähetettyä sitä sähköpostilla. Huom! Kun olet liittynyt peliin, seuraavat mahdolliset hahmot voit postata suoraan foorumille. Ylläpito käy tarkistamssa esittelyn ja kommentoi, jos on tarvetta. Halutessasi saat toki lähettää hahmon tarkastettavaksi ensin ylläpidolle ja kysymyksiä ja apuja saa aina esittää hahmonluontiin liittyen.

Hahmohakemuksesta pitää löytyä tähdellä (*) merkityt kohdat ja oma nimimerkkisi.


*Nimi 
Kokonimi + mahd. kutsumanimet, lempinimet, tittelit… Muistathan lukea lisää nimistä ja nimenluonnista infon 
"muuta"-osiosta.
 

*Ikä
 

*Sukupuoli
 

*Kansallisuus
Hahmosi voi olla myös vieraan maan kansalainen, mutta hänen tulisi asua palatsissa pidemmän aikaa.

 

*Asema/Sääty
Asema: esim. paroni, pappi, prinsessa, sääty: (Kuninkaallinen), ylimystö/aatelinen, papisto, kolmas sääty (keskiluokka, porvarit, työläiset, talonpojat), lainsuojattomat... Voit kertoa asemasta tarkemminkin ja esimerkiksi millainen asema hahmollasi on hovissa/Versaillesin kaupungissa. Onko hän tunnettu, arvostettu jne. 

*Ammatti
Jos hahmollasi on tietty ammatti, voit kertoa hahmon ammatista halutessasi tarkemmin. Esim. majatatalonpitäjä: millainen majatalo on, ketä siellä käy jne. Tarkistathan myös ylempänä olevasta ammattilistasta, että kyseinen asema/ammatti on varmasti vapaana.

 

*Suhteet
Kerro hieman hahmosi suhteista muihin palatsin hahmoihin sekä hahmon perheeseen ja ystäviin jne. Huomaathan, että peleissä tavattuihin hahmoihin luodaan erikseen suhdekartat hahmoesittelyiden alle.

 

*Ulkonäkö
Hahmon olemus ja tämän välittämä kuva ulospäin on erityisen tärkeää tuoda esille vastapelaajan kannalta. Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen, jos kohtaisit hahmon kadulla? Tämän lisäksi voit halutessasi kertoa esim. pukeutumisesta, erityistuntomerkeistä, äänestä, puhetavasta jne.
Kuva on mahdollista liittää myös mukaan hahmohakemukseen, mutta välttämätöntä se ei ole. Jos kuva on napattu historiallisesta sarjasta tai elokuvasta, muista mainita esittelyssä (ja hahmohakemuksessa) kuvien henkilön nimi. 
Hahmotaulokosta voit tarkistaa keiden näyttelijöiden kuvat ovat jo pelissä, ja löydät sieltä myös CDV:n kuvapankin. Kuvien ei tarvitse olla täysin aikakauden mukaisia, mutta toki mielellään mahdollisimman lähellä pelin aikakautta. Nykyaikaisiakin kuvia voi käyttää, esimerkiksi hahmon kasvokuvina. Kuvat ovat kuitenkin vain osviittaa antavia ja tunnelman ja inspiraation luojia, ja on ok, vaikka kuvien pukeutumis- ja hiustyyli eivät täysin vastaisi pelin aikakautta.
 

*Luonne
Mistä eri luonteenpiirteet mahd. johtuvat, entä mihin ne johtavat? Hahmon käyttäytyminen erilaisissa tilanteissa sekä suhtauminen erilaisiin ihmisiin, hahmona arvomaailma. Tämän lisäksi voit kertoa hahmon taidoista, heikkouksista, mielenkiinnonkohteista, peloista jne. Nämä eivät ole pakollisia, mutta syventävät hahmoa.

 

*Menneisyys
Menneisyyeen olisi hyvä liittää kertomus siitä, miten ja miksi hahmo lopulta päätyi Versaillesin palatsiin tai kaupunkiin, ellei hän ole syntynyt siellä.

 

Muuta
Omaisuus, sairaudet, lemmikit… Kaikki minkä koet mainitsemisen arvoiseksi.

*Nimimerkkisi ja ehkä muutakin mahdollista tietoa, jos haluat meille kertoa.


*Kerro lyhyesti (muutama lause riittää) pelikokemuksestasi (oletko pelannut aiemmin, kuinka kauan?). Pelikokemus ei määrää liittymistäsi. Voit olla niin aloittelija kuin kokenutkin pelaaja. Pelikokemuksesi mainitsemisesta näemme hieman, tarvitsetko esimerkiksi ylläpidon ohjausta pelailun alkuun pääsemiseksi. 

Aloittelijoille: Hahmoa ei kannata väsätä kiireessä tai hetken mielijohteesta. Pohdi hahmoasi tarkkaan ja mieti, jaksatko pelata hahmolla. Pyri välttämään tavallisia kliseitä. Ehkä traagisen menneisyyden kokenut lapsi voi kasvaakin iloiseksi, kunnolliseksi kansalaiseksi isoäitinsä hoivissa? Mieti myös millaisella hahmolla sinun olisi helppo pelata. Tuppisuuhahmon kanssa saattaa toisinaan tulla vaikeuksia (kokemusta on…).
Huomaathan myös, ettei hahmohakemuksen pituus ratkaise hahmosi hyväksyntää, vaan sen sisältö. Sinun ei tarvitse kirjoittaa hahmostasi aivan kaikkea. Anna hahmolle kehittymisen varaa. Yleensä hahmo muuttuu vasta peleissä oman näköisekseen, emmekä me kiellä pieniä ja loogisia luonnemuutoksia hahmoesittelyissä. Panosta kuitenkin selkeään ja kuvailevaan esittelyyn (eli ei ranskalaisia viivoja), jossa esille tulee kaikki tarpeellinen. Jo olemassa olevia hahmoesittelyjä tutkailemalla pääset helposti kärryille siitä, mitä hahmoesittelyltä vaaditaan.

Kun hahmosi on hyväksytty, saat rekisteröityä foorumille omalla nimimerkilläsi ja luoda hahmollesi oman topicin hahmoesittelyihin. Kirjoita otsikoksi hahmon nimi ja alaotsikkoon hahmon asema tai ammatti. Ennen sitä ylläpidon on kuitenkin aktivoitava tunnuksesi. Laitathan meille viestiä vieraskirjaan tai sähköpostiin, jos emme ole huomanneet sitä tehdä. Luodessasi hahmollesi esittelyä, voit katsoa mallia muiden pelaajien esittelyistä. Hahmollesi on tarkoitus myös luoda hahmoesittelyn alle erillisiin viesteihin hahmon "suhdekartta", johon voit lyhyesti listata (ja halutessasi kuvailla ja linkittää) hahmon suhteet niin NPC-hahmoihin (non-playable-character, eli sivuhahmo) kuin pelissä oleviin hahmoihinkin. Aikajanaviestissä (joka tulee mielellään suhdekartan alle omaan viestiinsä) voit pitää kirjaa hahmon käydyistä peleistä. Omaan allekirjoitukseen on hyvä lisätä linkit omien hahmojen hahmoesittelyihin. Hahmopörssissä voit hakea sivuhahmoille pelaajia. Kerro lyhyesti mikä sivuhahmoistasi kaipaa pelaajaa, ja mikä on hahmon nimi, asema ja suhde sinun hahmoosi. Myös muuta voit kertoa tarvittaessa. NPC-hahmoista voit kirjoittaa myös lyhyen esittelyn sille varattuun osioon foorumilla. 

 

tumblr_p6358qLhaa1uh0lfao1_1280.jpg
tumblr_pn92uiv3Lg1wqb4qzo1_1280.jpg
kkk.png
bottom of page