top of page

Tänne on kerätty eteen tulleita kysymyksiä niin itse pelistä kuin sen maailmastakin. Jos tulee kysyttävää, ylläpito vastaa sekä vieraskirjassa että sähköpostilla, pelaajille myös foorumilla ja Discordissa. Katso lisää kohdasta "yhteydet" Muuta-osiossa.

 


 

Pelin maailma


Mitä vuotta pelissä eletään?

- Peli sijoittuu 1700-luvun loppuun, tällä hetkellä pelissä käydään vuotta 1779. Täysin realistiseen 1770-luvun maailmaan peli ei sijoitu, sillä se olisi sula mahdottomuus: hahmot ovat fiktiivisiä ja joitakin todellisuuden faktoja on muokattu sivustolla ja foorumilla pelille sopivaksi. Tarkoitus on kuitenkin, että peli kuvaa suht tarkasti kyseistä vuosikymmentä, mutta pelaajilla on mahdollisuus viedä peliä omaan suuntaansa.

Nyrkkisääntönä pätee, että kaikki pelissä ilmoitettu pitää paikkansa, vaikka se olisikin ristiriidassa todellisuuden kanssa. Kaikki muu tieto, jota pelaajat voivat ammentaa esim. netin syövereistä, on yhtenevää todellisuuden kanssa. Jos sivustolla/foorumilla ei ole muuta todettu, niin yleisesti ottaen kaikki ennen 1750-lukua tapahtunut on myös pelin todellisuutta ja historiaa (huom! Menneisyyttä on jokseenkin muutettu, luethan läpi foorumilla olevan historiikin!) ja taas 1770-luvun kehitykset todellisuutta. Pelaajat ja ylläpito pohtivat mielellään yhdessä, jos jokin pelin aikaan liittyvä kaivertaa mieltä!

 

Lue lisää ajan kulusta pelin maailmasta täältä.
 


Minkä ikäisenä 1700-luvulla mentiin naimisiin?

- Alin mahdollinen naimaikä oli 12 vuotta tytöillä sekä 14 vuotta pojilla. Vaikka kaikki eivät menneetkään näin aikaisin naimisiin, oli tavallista, että naiset avioituivat ennen 20 vuoden ikää.

Mitä tarkoitetaan haukkametsästyksellä ja mitä aatelispiireissä metsästettiin? 

- Haukkametsästyksessä metsäsetään koulutetuilla haukoilla pienriistaa. Haukkametsästystä yleisempää oli esimerkiksi kettujen metsästys samoin kuin myös erinäisten kanalintujen + muun pienriistan. 

Liittyminen ja hahmonluonti

Kuinka paljon pelaajan tarvitsee tietää aikakaudesta liittyäkseen?

-  Sinun ei tarvitse tietää aikakaudesta etukäteen tai olla historian asiantuntija. Info-osion lukaiseminen läpi riittää. Moni pelaajistamme on toki erityisen kiinnostunut aikakaudesta, mutta historiantuntemuksesta ei tarvitse ottaa liikaa paineita!


Kuinka pitkä hahmoesittelyn tulisi olla?

- Poimittu vanhan vieraskirjan puolelta: Hahmoesittelyissä laatu korvaa määrän. Kannustamme myös jättämään hahmoille hieman kasvunvaraa, joten kaikkea ei tule eikä tarvitsekaan hahmohakemukseen kirjoittaa. Olen kuitenkin huomannut, että seuraavat minimisanamäärät ovat yleensä hyviä määrittelemään myös hahmohakemuksen laadukkuutta, näin meidän silmissämme: Ulkonäkö, sanamäärä väh. 150 sanaa, luonne, lähemmäs 200 sanaa. Olettaen että perustiedot on mainittu selkeästi, eikä ulkönäköä ja luonnetta sekoiteta liiaksi toisiinsa, tai niissä toisteta samoja asioita, tai muuten ympäripyöreästi kerrota hahmosta. Ulkonäköön selkeästi kuvaus hahmon olemuksesta, ei pelkästään vaatteiden tai esimerkiksi aseiden kuvausta. Selkeä, tasapuolinen ja ytimekäs kuvaus siis kunniaan. Kuva ei riitä korvaamaan kirjoitettua kuvausta ja oletamme, että kuvat ovat muutenkin vain suuntaviivoja antavia.Millainen hahmoesittelyn tulisi olla ja tuleeko mahd. liittyjällä olla pelikokemusta?

- Poimittu vanhan vieraskirjan puolelta: Haluamme pitää tietyn tason CDV:ssä, ja katsommekin hahmohakemuksesta yleisesti, onko hahmoon panostettu.

Mitään hahmohakemusta ei ole vielä koskaan täysin tyrmätty, vaan pyrimme aina auttamaan liittyjää saamaan korjattua hahmoesittelynsä niin, että hahmo tulee hyväksytyksi - pyydämme tarvittaessa esimerkiksi selventämään ulkonäköä tai syventämään luonnetta, tai korjaamaan aikakauteen liittyviä asiavirheitä tai muita, useimmiten pienempiä asioita, jotka pistävät silmään esittelystä. Huolellisesti laadittu hahmoesittely auttaa myös pelaajaa itseään pelatessa. 

 

Mukaan saavat liittyä niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin pelaajat.


Tuleeko jokainen uusi hahmo hyväksyttää erikseen ylläpidolla? 

- Ei. Ensimmäisen hahmon jälkeen voit postata uuden hahmon foorumille ilman sen erikseen lähettämistä ylläpidolle. Ylläpito kommentoi hahmoa/esittelyä tarvittaessa.

 

kkk.png

Voiko pelaaja luoda hahmokseen kuninkaallisen tai ei-ranskalaisen hahmon?

- Tällä hetkellä peliin ei oteta mukaan uusia kuninkaallisia hahmoa (lukuunottamatta liittymis-osiossa olevaa listaa vapaista Ranskan kuningasperheen hahmoista). Kuninkaalliset tuovat mukanaan oman haasteensa peliin. Tästä voidaan kuitenkin tarvittaessa keskustella. Ei-ranskalaisen hahmon voi tehdä, kunhan hahmo on Versaillesissa vierailulla/asuu hovissa/kylässä pelien aikaan. Mieti kuitenkin, miksi hahmo on lopulta päätynyt Ranskaan ja nimenomaan Versaillesiin.


Voiko jo pelissä olevalle hahmolle tehdä tuttavan/läheisen?


- Toki voi ja se toisaalta myös helpottaa pelaamista, kun hahmolla on suhteita valmiiksi jo pelissä oleviin hahmoihin. Suhteista kannattaa kuitenkin aina sopia pelaajan kanssa erikseen.  Uuden pelaajan ollessa kyseessä, voi ottaa yhteyttä pelin ylläpitoon vieraskirjan ja sähköpostin (cdvposti@gmail.com) kautta, pelaajiin myös hahmopörssin välityksellä.

 

bottom of page